Funktionshinder

Arvsfonden är en av Allhallens finansiärer. De har bl.a. möjliggjort anpassningen av Allhallen för funktionshindrade.

Utemiljön är belagd med asfalt och det finns tre parkeringar för funktionshindrade i anslutning till Allhallens huvudentré. I varje omklädningsrum finns en handikapptoalett som även är försedd med dusch för handikappade. Det finns hiss mellan samtliga våningsplan. Läktaren har ett specifikt utrymme avsatt för rullstolsburna, med plats för åtta rullstolar. Det finns inga trösklar eller andra hinder. Höjden på receptionsdisken och cafédisken är anpassad för rullstolsburna.

Även i boulehallen finns det handikapptoalett och handikappdusch. Boulebanorna är nedsänkta för att få högre takhöjd vid spel, och det finns en handikapphiss ned till banorna för att möjliggöra för rullstolsburna och för personer med rullatorer att delta i spel.

Dörrarna är svarta mot vit/ljusgråa väggar för att skapa kontrast för synskadade. En limegrön fondvägg finns mot vitt kakel bakom samtliga toaletter och handfat i samma syfte.

Det finns en ljudanläggning i hallen. Utrymningslarmet vid brand är talande och information ges både på svenska och engelska. Larmet är kompletterat med blixtljus i hela hallen för hörselskadade. Gympaledarna använder mikrofon vid gympapassen.